keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kasviskuukausi

Meillä vietetään lihatonta toukokuuta. Se on vasta alussa, mutta alkufiilis on ainakin hyvä. Ruokaa ei tarvitse niin kauaa kypsentää (välttämättä), ruokalasku tuntui pienemmältä ja on terveellistä.

Kokeiltiin yks päivä kasvispihvejä, jotka ei ainakaan itelleni ole koskaan ollu mitään suurinta herkkua. Nyt kyllä yllätti kovasti, miten olikin hyviä. Ohje on k-kaupan ruokaohjesivulta. Tähän kuuluisi vielä kesäkurpitsaa, mutta korvattiin se tomaatilla, kun kumpikaan ei siitä tykkää.

Feta-kasvispihvit
2-3 porkkanaa
2-3 tomaattia
1 punasipuli
1 tlk fetajuustokuutioita
½ - 1/4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
4 kananmunaa
2 tl oreganoa
1 tl minttua
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

1. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna punasipuli ja pieni juustokuutioita. Kuutioi tomaatit.
2. Sekoita vehnäjauhot ja kaurahiutaleet kasviseokseen. Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää mausteet ja kaada muna-mausteseos kasvisten sekaan.
3. Sekoittele hyvin. Jos seos on vetistä, niin lisää vehnäjauhoja, kunnes seos on jäykempää.
4. Nostele paistinpannulle taikinaa (n. ½ dl) aina pihviä kohden. Paista miedolla lämmöllä 4-5 minuuttia.

Nyt viimestä kouluviikkoa viedään ja sit on koulun puolesta loma! Kyllä on huikee fiilis perjantaina, kun on kaikki kokeet ohi!

PS. Meikäläisen kamera hajos, niin nyt ei tulekaan kuvia :( En tiedä, kuinka kestän kesän ilman kameraa. Ei oo ihan halpa ostos, jos tuo ei mene enää takuuseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti